Csíráztatás

A csíráztatás legalább akkora lehetőség, mint a bélflóra megfelelő karbantartása.

De, hogyan csíráztasssunk, és mit?

Akár csíráztató tálban, de befőttes üvegben, vagy műanyag dobozban is próbálkozhatunk, a csírázó magvak tudják a dolgukat. Csak nekünk kell ügyesnek és kitartónak lennünk!

Ajánlott lucerna, feketeretek, hagyma, brokkoli, lenmag, mungóbab, lencsefélék, stb. csíráztatása.

Az egyik legegyszerűbb dolog, ha egy kb. 1 literes műanyag dobozban 25 dkg sima barna lencsét 6-8 órára beáztatunk, majd leöntve róla a vizet és többszörösen átöblítve legalább 24 óránként a dobozt lefedjük, míg csinos kis 1,5 cm-es csírák és esetleg levél kezdeménykék nem jelentkeznek. Ezt aztán tejfölös, vagy joghurtos öntettel (fokhagyma, bors, kurkuma, olíva olaj, só, stb.) nyakon öntve hihetetlen tápláló, friss vitaminokkal, aminósavakkal és nem utolsó sorban növekedési hormonokkal gazdag saláta-ételt kapunk.

Jó étvágyat!