Táplálkozz okosan! Táplálkozásterápia Al'natural Nutricoach

Táplálkozz okosan!

Táplálkozásterápia

Al'natural

Nutricoach

ElőzőKövetkező

Tejtermékek

A tejjel és tejtermékkel kapcsolatban elhíresült közvélemény, hogy magas a kálcium tartalma. Ebből adódóan tanácsolják azt, hogy csontritkulás megelőzésére, és egyéb kálcium hiányból adódó kedvezőtlen egészségi állapot elkerülésére fogyasszunk bőséggel tejet, ill. tejtermékeket. Csakhogy: a tejben nagymennyiségben előforduló kálcium a csapadékot képző kazeines frakcióban (amitől fehér a tej) olyan kötésben található, amely a felszívódást minimálisra csökkenti. Ráadásul az emberi szervezet számára nehezen emészhető kazein feldolgozásához több kálciumra van szüksége a szervezetnek, mint amelyet egységnyi tejtermék tartalmaz. Innen nézve kicsit visszásnak tűnik "A tej, Élet, Erő, Egészség" több évtizedes szlogene.

Egészségünk megőrzése érdekében erjesztett tejtermékek nem nagy mennyiségű fogyasztása (mint állati eredetű rész az étrendünkben - lásd azon a helyen!) javasolt.

DE: A tejsavóról illik tudni, hogy az egyetlen állati eredetű "étel," amely lúgos hatást tud elérni a szervezetben, magas biohasznosulású ásványianyag (kálcium, magnézium, stb. is), nyomelem, fehérje-aminósav, stb. tartalma van - és az emberi anyatejhez nagyon hasonlít az összetétele.

tejsavó a túró készítésénél megmaradó kazeines csapadék leszűrése után megmaradó tejalkotó, amely nem csapódik ki.

Tovább...

Kapcsolat

Változtasd meg a gondolkozásod és megváltozik a táplálkozásod - változtasd meg a táplálkozásod és megváltozik a gondolkodásod!
Ha valaki jó úton indul el, annak semmi oka a türelmetlenségre - az idő Neki dolgozik.