Táplálkozz okosan! Táplálkozásterápia Al'natural Nutricoach

Táplálkozz okosan!

Táplálkozásterápia

Al'natural

Nutricoach

ElőzőKövetkező

Főzőiskola

Befőzés

Korábban a gyümölcsök befőttként, dzsemként, vagy lekvárként való eltevése általában kristálycukor hozzáadásával, valamint valamely háztartásban is alkalmazható tartósítószer alkalmazásával történt, mint pl. szalicil, Na-benzoát.

Lehetőség van Stevia használatával (a Jázminpakóca cserje szárított leveleiből készített termék) való édesítésre befőzéskor is!

A Stevia forrázatának édesítő képessége az azonos tömegű kristálycukoréhoz képest 300-szoros. Egy evőkanál Stevia por 30 dkg kristálycukornak felelhet meg. (Persze a Stevia fajsúlya lényegesen alacsonyabb.)

Fontos a forró vízben való kioldás - forrázat készítése - a maximális édes íz kinyeréséhez. A befőzéskor ez maradéktalanul teljesül. A főző edényben lévő gyümölcshöz közvetlenül hozzáadható.

Tartósítás

Ha nem akarunk Na-benzoátot, vagy szalicilt juttatni közvetlenül az eltenni való gyümölcs közé, vagy a tetejére tenni, akkor Celofánnal való lezáráskor a celofán és az üveg fedele, vagy második celofán réteg közé is tehetjük a szalicilt és a Na-benzoátot - elkerülve az étellel való közvetlen érintkezést.

Jó étvágyat kívánunk!

Tovább...

Kapcsolat

Változtasd meg a gondolkozásod és megváltozik a táplálkozásod - változtasd meg a táplálkozásod és megváltozik a gondolkodásod!
Ha valaki jó úton indul el, annak semmi oka a türelmetlenségre - az idő Neki dolgozik.