MINDENNAPI HAZUGSÁGOK, amelyekben benne élünk, amelyeket egészségünk megőrzése érdekében súlykolnak belénk. És ezzel veszítünk csak igazán nagyot...
Mi a hazugság?
- a zsiradék szegény étkezésre való buzdításban?
Akik ezt ajánlják, azok elsősorban a zsiradékok magas energia tartalmára hivatkoznak és igyekszenek elkerülni a testsúly gyarapodást, az érelmeszesedést, a vérzsírok kóros felszaporodását. Ezek így egy az egyben nem írhatók a zsiradékok számlájára, sőt éppen ellenkezőleg - nagyon hasznosak lennének a zsiradékok a fenti betegségekkel együtt más nép(-szerű)-betegség elkerülésére is.
Nagyot veszítenénk, ha olajos magvakat, ill. hidegensajtolt növényi olajokat napi rendszerességgel és bőséggel nem fogyasztanánk. A növényi zsiradékok gazdag forrásai az esszenciális - emberi szervezet nem tudja elő állítani - zsírsavaknak, zsírban oldódó vitaminoknak, ásványi anyagoknak, nyomelemeknek, aminósavaknak, amelyek az egészség zálogát jelentik.
- általánosságban a margarin fogyasztásra való buzdításban?
Olcsó növényi zsiradékokat (általánosan olajat - nem hidegen sajtoltat) tömegtermelésben vegyileg módosítva teszik "kenyérre kenhetővé". Mesterségesen előállított vitaminnal és egyéb adalék anyagokkal teszik "egészségesebbé" őket. De jól tudjuk, hogy, ami nem természetes - azaz biokompatibilis - az nem lehet egészségesebb a természetesnél.
- általánosságban a csontritkulás megelőzése és ennek érdekében a tejtermékek fogyasztására való buzdításban?
Valóban magas a tej, ill. tejtermékek kálcium tartalma, de az emésztés során ez a kálcium tartalom a szervezet számára nehezen hozzáférhető, sőt egyes források szerint a tejtermékek feldolgozásához a szervezetnek önmagától több kálciumot kell elvonnia, mint amennyi kálcium az adott tejtermékből hasznosítható a szervezet számára. (leleplező kérdés: Vajon az elmúlt évtizedek során csökkent, vagy éppen nőtt a csontritkulás előfordulás - dacára a reklámok által növelt tejtermék fogyasztásnak?)
A sablon az idea arts tervei alapján készült.