Táplálkozz okosan! Táplálkozásterápia Al'natural Nutricoach

Táplálkozz okosan!

Táplálkozásterápia

Al'natural

Nutricoach

ElőzőKövetkező

Ételtársítás

 

Mit mivel IGEN?

Mit mivel NE!!!

Gabona

Zöldség

Gyümölcs

Hüvelyes

Burgonya

Olajos magvak, Hidegen sajtolt növényi olajok

Hús és állati eredetű étel

Gabona

Igen Igen Nem Igen Nem Igen Nem

Zöldség

Igen Igen Nem Igen Igen Igen Igen

Gyümölcs

Nem Nem Igen Nem

Aszalttal Igen

Aszalttal Igen

Nem

Hüvelyes

Igen Igen Nem Igen Nem Igen Igen

Burgonya

Nem Igen

Aszalttal

Igen
Nem Igen Igen Nem

Olajos magvak,

Hidegen sajtoltnövényi olajok

Igen Igen

Aszalttal Igen

Igen Igen Igen Igen

Hús és állati eredetű étel

Nem Igen Nem Igen Nem Igen Igen


Megjegyzések:

Gabonafélék:
A szárított gabona terméket (egész mag, pehely, dara, liszt) mindig vagy áztatni szükséges, vagy hőkezelni (sütni, főzni, pattogtatni). A puffasztmányok fogyasztásra készek. Igen jól hasznosítható az emberi szervezet számára a hajtatott forma (pl. búzafű).

Zöldség:
A grillezés, sütés, főzés és az ecetes salátává való alakítás során károsodnak a hasznos anyagok, ezért a legjobb, ha nyersen tudjuk fogyasztani. Természetesen, ha étkezésünkben nap mint nap változatosan szerepel pl. a finomliszttel készült ételek helyett a főtt, vagy párolt zöldség, akkor mindenképpen táplálóbb ételt fogyasztunk. A főtt zöldségekben a rost-, ásványi anyag-, és hőstabil vitamin-tartalom az, ami értékelhető.

Gyümölcs:
Leginkább magukban fogyasztandók és egyszerre inkább egy gyümölcs féle. Hússal, gabona félével, burgonyával, hüvelyes zöldséggel, olajos magvakkal együtt fogyasztva azok erjedését okozhatja ezzel megzavarja az emésztést - erjedésből származó méreganyagok felszabadulását, puffadást, savi terhelést okozva a szervezetnek.

Olajos magvak és hidegen-sajtolt olajok:
A velük kapcsolatos legnagyobb félelem abból a tévhitből ered, hogy a zsiradékokra jellemző magas kalória tartalom alapján hizlalónak kiáltották ki. Ez a megállapítás jelen korban elveszítette még tudományos szempontból is a megalapozottságát. Növényi eredetű zsiradékok általános hiányában vagyunk a modern társadalmakban.

Állati eredetű: 
ételeink más helyen említett szempontjai mellett a legfontosabb, hogy az emberi szervezet számára a napi összes bevitt táplálék 10 -15 %-nál nagyobb arányt ne haladja meg!


Tovább...

Kapcsolat

Változtasd meg a gondolkozásod és megváltozik a táplálkozásod - változtasd meg a táplálkozásod és megváltozik a gondolkodásod!
Ha valaki jó úton indul el, annak semmi oka a türelmetlenségre - az idő Neki dolgozik.